Bedrijfsprofiel

Eweka is in 1976 opgericht . De doelstelling is altijd geweest om de uitvindingen van de oprichter E.W.Kleijn te ontwikkelen, te fabriceren en op de markt te brengen.

Geschiedenis:
Aanvankelijk werd voornamelijk in opdracht van anderen gewerkt. De opdrachten bestonden uit het ontwerpen en produceren van electronica. Deze electronica had doorgaans het doel reeds bestaande producten te moderniseren. In deze tijd was het mode alles zoveel mogelijk electronisch op te lossen.

Als ťťn van de succesvolste producten kan wel de ROBOCAR, een automatisch transportmiddel dat voornamelijk in de tuinbouw zijn toepassing vindt, genoemd worden. Het prototype is in ca. 1992 gebouwd en getest. Daarna in eigen beheer geproduceerd, verbeterd en wordt nu in veel grote tuinbouw complexen toegepast. Op de foto het prototype waarmee het idee tot een werkend pruduct is gemaakt en het prototype van de allereeste ROBOCAR 600 zoals die als eerste serie is geproduceerd.

Per 1 november 2015 is de fabricage en service van de ROBOCAR door EWEKA Mechatronica beŽindigd en onder gebracht bij van de Berg Hortimotive. Helaas heeft deze, ten behoeve van de eigen productielijn, de productie van de ROBOCAR gestaakt. EWEKA Mechatronica heeft daarom besloten om onder de naam Phoenix uitwisselbare vervangende en verbeterde "after market" componenten aan te bieden.

Het heden:
Op dit moment wordt er meer, volgens de oorspronkelijke doelstelling, gewerkt aan eigen nieuwe ontwerpen waarin electronica en mechanica met eventueel chemie of natuurkundige effecten en optiek nauw met elkaar verweven, een nieuw product opleveren. Dit zijn de zogenaamde MECHATRONISCHE ontwerpen

Voorbeelden van producten voor de toekomst:
Ozongenerators voor ontsmetten.
Productcontrole d.m.v. laser-, capacitieve-,U.V.-,inductieve sensors e.d.
Inductieve vermogens overdracht bijv.voor contactloos laden van accu"s
Warmte/kracht opwekking m.b.v. Stirlingmotorvariant.
Solar verhitte Stirlingmotorvariant.
Visionsystemen voor positionering van voorwerpen of oppikken (plukrobot?)

Heeft u ideeën voor nieuwe ontwikkelingen? Neem dan vrijblijvend contact op.